Högskoleförberedande program

Antal: 9

• Välmående och långsiktig prestation

För att du ska kunna nå din fulla potential räcker det inte att du har goda ämneskunskaper och höga betyg. Det är också viktigt att du mår bra – fysiskt,psykiskt och socialt – så att du kan utvecklas och prestera långsiktigt.

• Skolmaten

Lunch i skolan

Från och med läsåret 2018/2019 levereras våra skolmåltider av Albertina Catering.

Varje dag serveras två rätter, varav en är ett vegetariskt alternativ, samt salladsbuffé.

• Läsårsdata 2019 / 2020

VI återkommer om upplägg senare pga Corona

Höstterminen 2019

Läsårsstart
    för åk 1 måndag den 19 augusti
    för åk 2 och 3 tisdag den 20 augusti.
    Höstlov: 28 oktober–1 november
    Höstterminens sista dag: 20 december

• Försäkring för elever

Stockholm stads kollektiva olycksfallsförsäkring gäller dygnet runt för barn och
    ungdomar upp till 24 år.

Försäkringsbolaget är Crawford & Co.

• Naturvetenskapsprogrammet

För att öka genomslaget av de naturvetenskapliga ämnena sker all undervisning i kemi, biologi och fysik i våra nybyggda laborationssalar.

• Ekonomiprogrammet

Sedan 1916 har det bedrivits ekonomiutbildningar i olika form i vår byggnad, ett arv vi förvaltar med stolthet. Ekonomistudier på högskolenivå innehåller ofta stora textmängder och återkommande uppsatsarbeten.

• Ekonomiprogrammet och naturvetenskapsprogrammet

Högskoleförberedande på riktigt.

Den mest utmärkande delen av undervisningen hos oss utgår ifrån vetskapen om de problem som gymnasieelever stöter på när de studerar vidare. Många saknar den rätta språkkänslan och har svårt att ta till sig kurslitteratur.

• Skola med höga förväntningar

Det är här det börjar.

P A Fogelströms gymnasium startades 2017 för att möta den ökade efterfrågan på högskoleförberedande gymnasieutbildningar i innerstaden. Vi tar varje år in tre klasser på det naturvetenskapliga programmet och fyra klasser på ekonomiprogrammet.

• Start

Vår hantering av situationen med coronaviruset är att vi följer stadens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi kommer att mötas i klassrum, korridorer och matsalar, vilket man förstås tagit hänsyn till när man på nationell