Högskoleförberedande program

Antal: 9

• Läsårsdata 2020 / 2021

Kalendariet är preliminärt och kan komma att ändras, framförallt beroende på utvecklingen av den globala pandemin.

• Naturvetenskapsprogrammet

För att öka genomslaget av de naturvetenskapliga ämnena sker all undervisning i kemi, biologi och fysik i våra nybyggda laborationssalar.

• Ekonomiprogrammet

Sedan 1916 har det bedrivits ekonomiutbildningar i olika form i vår byggnad, ett arv vi förvaltar med stolthet.

• Ekonomiprogrammet och naturvetenskapsprogrammet

Högskoleförberedande på riktigt.

Den mest utmärkande delen av undervisningen hos oss utgår ifrån vetskapen om de problem som gymnasieelever stöter på när de studerar vidare. Många saknar den rätta språkkänslan och har svårt att ta till sig kurslitteratur.

• Skola med höga förväntningar

Det är här det börjar.

P A Fogelströms gymnasium startades 2017 för att möta den ökade efterfrågan på högskoleförberedande gymnasieutbildningar i innerstaden. Vi tar varje år in tre klasser på det naturvetenskapliga programmet och fyra klasser på ekonomiprogrammet.