Magdalena Östlund

Mitt namn är Magdalena Östlund och jag är legitimerad gymnasielärare i matematik och fysik. Jag jobbar på skolan sedan augusti 2019 och kommer senast från Sjölins Gymnasium Södermalm där jag även var förstelärare i matematik. Jag trivdes fint på Sjölins, men lockades av flera saker på PAF. Förutom att det är en skola som är högskoleförberedande på riktigt med kunskapsbildning i kombination med välmående i centrum, lockades jag även av att få arbeta tillsammans med många duktiga kollegor. Jag kände dessutom att jag var både redo för och sugen på att få vara med att bygga upp fysikundervisningen på en ny skola med ny labbutrustning i en ny fysiksal.

 

Innan Sjölins gymnasium arbetade jag på Designgymnasiet i Nacka. Jag sökte mig vidare därifrån till en större skola med fler ämneskollegor. Det är i samtal och samarbeten med kollegor som jag  verkligen har möjlighet att utvecklas som pedagog. Det är i alla fall min starka uppfattning. På PAF utvecklas vi till exempel genom att planera kurserna tillsammans och genom att besöka varandras lektioner. Att lära sig att ta emot och ge konstruktiv feedback och att skilja på person och prestation gäller inte bara elever utan i allra högsta grad även oss lärare.

 

Innan tankarna på läraryrket fanns i mitt huvud ville jag bli pilot. Jag tog alla nödvändiga certifikat och arbetade tre år som flyglärare i San Diego, Kalifornien. När jag kom hem till Sverige läste jag några kurser i matematik och fysik på komvux i Luleå och blev fullständigt förälskad i dessa ämnen. Detta tog mig till KTH och utbildningen Civilingenjör och Lärare. Sedan var valet enkelt. Det är underbart att få sprida glädjen jag känner för mina ämnen och det är härligt utmanande att hitta sätt att hjälpa varenda elev att lyckas med dem. För mig slår det livet i luften alla dagar i veckan.

photo of Magdalena Östlund

Magdalena Östlund

Befattning:
E-post:
Telefon:
076-123 29 86