Jon Österlund

Jag heter Jon Österlund och är lärare i ekonomiska ämnen och medie-ämnen. Här på PAF undervisar jag mest i ekonomiska kurser som företagsekonomi, entreprenörskap och ledarskap. Jag omskolade mig till lärare kring 2008 efter att ha jobbat i olika roller inom kommunikation och marknadsföring under ett antal år. Jag började min lärarbana på Östra Reals gymnasium och har även jobbat på Thorildsplans gymnasium och senast på Sjölins Gymnasium i Nacka.

 

Ett område som jag är särskilt intresserad av är hur vi som lärare kan använda den digitala tekniken för att skapa bästa möjliga förutsättningar för lärande. Här finns stora möjligheter och utmaningar. Jag tycker också det är viktigt att väcka intresse för den bredd och mångfald som finns inom de företagsekonomiska ämnena - allt från marknadsföring och ledarskap/organisation till bokföring, kalkylering och entreprenörskap.

 

Jag hoppas därför att min undervisning upplevs stimulerande och förankrad i verkligheten och att man som elev känner att det vi gör kommer vara nyttiga kunskaper i såväl arbetsliv som vid högre studier. Jag tycker det är spännande att vara med och bygga upp en ny skola för att skapa de bästa förutsättningarna för att eleverna ska bli så bli så bra förberedda som möjligt för vidare studier.

photo of Jon Österlund

Jon Österlund

Befattning:
E-post:
Telefon:
076-123 29 79