Svante Lundin

Jag heter Svante Lundin och har jobbat på P A Fogelströms Gymnasium sedan skolan startade. Jag är legitimerad lärare i Matematik och Filosofi och sedan förra året även förstelärare med uppdrag att utveckla undervisningen i matematik. Inom rollen som förstelärare jobbar jag både med rent praktiska saker som hur vi ordnar stöd inom matematik och med att utveckla undervisningen på våra ordinarie lektioner tillsammans med det övriga mattekollegiet. 

 

Innan jag började min tjänst på P A Fogelström så jobbade jag under flera år på Påhlmans Gymnasium. Det som fick mig att lämna tjänsten där var lockelsen i att få vara med och starta något helt nytt, att få bidra till att bygga en skola från grunden. Vi på skolan tycker att det är viktigt att eleverna skall lämna skolan och verkligen känna att de är redo för att ta steget över till en universitetsvärld som i vissa fall bara är ett par månader bort från studenten. Matematiken är en stor del av detta steg då många utbildningar kräver gedigna kunskaper inom ämnet.  

 

Vad gäller mitt andra ämne Filosofi så kommer det in flera aspekter av det högskoleförberedande även där. En sådan sak är hur viktig struktur är för skrivna uppgifter och hur brist på struktur hämnar läsbarheten hos en text. Jag jobbar även med elevernas läsning då de ofta är ovana med att läsa filosofiska texter och därför måste få hjälp av strategier för att ta till sig det innehåll som finns i texterna. Utöver detta så är det viktigt för mig att förmedla det roliga i att arbeta med mina ämnen, även under de stunder då det kan upplevas som svårt. 

photo of Svante Lundin

Svante Lundin

Befattning:
E-post:
Telefon:
076-123 29 71