Julia Edin

Jag är ursprungligen från Kanada och har en kanadensisk lärarexamen, en B.A. honours i engelsk litteratur och historia, samt en M.A. i Global Journalistik. Jag har jobbat som lärare på gymnasiet och högstadiet sedan 2008, senast på Lemshaga Akademi i Värmdö Kommun där jag lärde mig mycket om att synliggöra lärandet utifrån bland annat Ron Ritchharts bok Cultures of Thinking från Harvard School of Education.

 

Under mina lektioner så hoppas jag att eleverna känner sig trygga i att de kan undra och resonera kring saker utan att bli påhoppade eller kritiserade. Jag arbetar aktivt så att eleverna känner sig trygga att våga prata engelska och presentera framför grupper; därför jobbar jag med arbetsro och pratar mycket kring vad man gör när man är en bra lyssnare. Jag ställer frågor till alla och förväntas att eleverna svarar på frågorna även om de upplever att de inte har mycket att ge; viktigast är att man lyssnar och bidrar. Tillsammans kan vi bygga på svaret tills det är välutvecklat!

 

I mitt klassrum kommer vi att prata om allt möjligt! Att utmana eleverna att tänka utanför sina ramar är viktigt för mig. Jag vill att eleverna ska kunna se på världen från olika perspektiv, ibland kan det vara obekvämt att jobba utanför din ”comfort zone” men det är viktigt för din akademiska och personliga utveckling. Jag använder mig av kompisbedömning ofta så att eleverna blir vana vid att våga dela med sig men också så att de blir kompetenta i att ge konstruktiv kritik på ett effektivt sätt. På grund av min bakgrund inom journalistik så jobbar jag mycket med kritiskt tänkade, perspektiv, källor, media, layout, och fotografi i all undervisning!

Jag är extremt glad över att arbeta på PA Fogelströms Gymnasiet och att har möjlighet att lära känna och utmana mina elever! See you around!

photo of Julia Edin

Julia Edin

Befattning:
E-post:
Telefon:
076-123 29 89