Det är här det börjar.

P A Fogelströms gymnasium startades 2017 för att möta den ökade efterfrågan på högskoleförberedande gymnasieutbildningar i innerstaden. Vi tar varje år in tre klasser på det naturvetenskapliga programmet och fyra klasser på ekonomiprogrammet.

Detta är en skola för dig som har höga ambitioner och siktet inställt på att studera vidare efter gymnasiet. Vi ställer höga krav på dig och förväntar oss att du ska prestera och ta dina studier på allvar. Men vi gör det för din skull och för att gymnasieåren ska ge dig en så bra grund som möjligt inför framtiden.

Steget från gymnasiet till högskola och universitet upplevs ofta som stort. Därför har våra arbetssätt och pedagogiska metoder kommit fram i samverkan med flera högre lärosäten. Vi lär ut de strategier du behöver behärska när du studerar vidare och vi gör detta enligt en noga övervägd treårsplan.

På PAF har vi en stark personaluppsättning med mycket erfarenhet i bagaget. Vi har rutinerade och ämneskompetenta pedagoger som genomgående strävar efter ett kunskaps- och vetenskapsorienterat förhållningssätt i sin undervisning. De hjälper dig att tänka och resonera på ett välgrundat och självständigt sätt. Dessutom har vi ett engagerat och meriterat elevhälsoteam som stöttar dig längs studievägen och ger dig de verktyg som krävs för att du ska kunna ta hand om dig själv, både fysiskt och psykiskt. Pedagogerna och elevhälsan har ett nära samarbete och god insyn i varandras verksamhet. Hela kollegiet träffas varje vecka för att diskutera situationen i klasserna och hur det går för våra elever.

Efter att ha tagit studenten hos oss kommer du att vara en starkare och säkrare person som är väl förberedd för framtiden. Med PAF som grund kan du ta dig dit du vill i livet. Det är här det börjar, helt enkelt.